Prezența evreilor în București este semnalată de timpuriu în documentele vremurilor (încă din secolul al XVI lea). Această minoritate provenea din regiunea spaniolă, fugind din calea persecuțiilor de tip religios. Ei s-au așezat în București și au început să desfășoare diverse activități: erau zarafi, medici, creditori etc.
După Unirea Principatelor Române, un nou val de evrei a pătruns în România. De această dată, era vorba despre așa numiții evrei Askenazi sau lehi, care veneau din Polonia. Aceștia s-au alipit comunității de evrei spanioli care locuiau deja în cartierul din București.
Evreii și-au pus puternic amprenta asupra dezvoltării Bucureștilor, datorită spiritului burghez și citadin pe care îl aduceau unei culturi tradițional rurală. Ei sunt cei care au introdus comerțul ambulant, vânzarea en-gros și numeroase meșteșuguri. Cei mai săraci se ocupau cu diverse meserii; erau frizeri, cizmari, tapițeri etc.
Grație implicării și hărniciei de care au dat dovadă, evreii și-au extins activitatea, au acaparat noi zone, înlăturându-i pe ceilalți negustori bulgari, greci și chiar români.
Viață lor era una aparte. Seara se adunau în ceainării și se delectau cu numeroase cântece religioase evreiești, ce cântau în gramofon. Erau o comunitate compactă și împărtășeau aceleași valori. Zona era presărată cu lăptării și măcelării cu tradiție, iar locuințele evreilor constituiau mici prăvălii și apartamente sărăcăcioase.
Evreii au construit mai multe sinagogi în cartierul lor, însă acestea au dispărut aproape în totalitate.